.  » αρχική σελίδα

Τα βιβλία του Δημήτρη Λιμπερόπουλου

Ο αθάνατος (Βασδέκης 1988)


Πολτικό θρίλερ επιστημονικής φαντασίας


«...Καμιά απόλαυση δεν του'χε απομείνει εκτός από τη δόξα της εξουσίας, αλλά κι αυτή κινδύνευε να χαθεί, καθώς στη ζούγκλα της πολιτικής οσμιζότανε να πλακώνει καταιγίδα -αλλαγή δηλαδή- που θα ταρακουνούσε και τις βαθιές ρίζες συθέμελα. Τελευταία ο αρχηγός της αντιπολίτευσης άστραφτε και βροντούσε και σίγουρα το προεδρικό μέγαρο θα΄ μπαζε νερά... Ο πρόεδρος όμως έλεγε, δεν είμαστε κι από ζάχαρη για να λιώσουμε...»

«...Εκείνο το πρωινό ο Μαρακά είχε ξυπνήσει ευδιάθετος, γιατί στις μεταμεσονύχτιες ειδήσεις είχε ακούσει πως πρόεδρος σε γειτονική χώρα είχε εκλεγεί πάλι ένα ραμολιμέντο... Διαβάζοντας τις εφημερίδες έσκυψε με προσοχή στην είδηση: Δυο βιολόγοι ισχυρίζονται πως ανακάλυψαν μετά μακροχρόνιες έρευνες, την ανανέωση των κυττάρων και το ξανάνιωμα του οργανισμού, ίσως την αθανασία!»

«- Κύριε πρόεδρε, κάτι το παράξενο και πρωτοφανές συμβαίνει. Φαίνεται ότι οι γιατροί που ήρθαν σε επαφή με τον απεσταλμένο σας του δώσανε κάποιο φάρμακο και ξανάνιωσε τόσο πολύ, που από χούφταλο έγινε τόσο ρωμαλέος που πρέπει να προστατεύω τις γυναίκες από την επιθετικότητά του...»

Παραμύθι εμπνευσμένο από υπαρκτά πρόσωπα και γεγονότα που συντάραξαν την πολιτική ζωή της χώρας, όπως τα βλέπει ένας σκεπτόμενος παρατηρητής, μέσα από ευρυγώνιο φακό. Στο πρόλογο γράφω:

Τον ήρωά μου Μαρακά (Καραμανλής) δεν τον πήρα στη τύχη. Τον διάλεξα όταν αποφάσισα ν΄αποσυρθώ από τη δημοσιογραφία και βρισκόμουνα σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Τότε ήταν που αντίκρισα τη ματιά του προέδρου και είδα σ΄αυτήν τον τρόμο των γηρατειών και τον πανικό για το επερχόμενο τέλος της παντοδυναμίας του. Ήταν ένα βλέμμα περήφανο, αλλά φοβισμένο, αγανακτισμένο, αηδιασμένο... Αναρωτήθηκα πώς ένιωθε ο ηγέτης αυτός στο ηλιοβασίλεμά του...Ο Καραμανλής, που είχε γνωρίσει δόξες και απογοητεύσεις, ανεβαίνοντας στη κορυφή της εξουσίας ή πέφτοντας από αυτήν, ήταν ο κατάλληλος ήρωας για ένα βιβλίο με φαντασία και χιούμορ...

(το βιβλίο αποσύρθηκε, μετά από παράκληση του Τάκη Λαμπρία, ίσως όμως να υπάρχει στις εκδόσεις Γιάννη Β.Βασδέκη )

 

:: επιστροφή στα βιβλία :: στείλε μου το μήνυμά σου ::

 

:: αρχική :: προφίλ :: επικοινωνία ::

© Δημήτρης Λιμπερόπουλος :: ...Webmaster :: developed & hosted by Hyper Center