.  » αρχική σελίδα

 :: Επιλέξτε θέμα προς προβολή ::τι είπαν οι άλλοι

& ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΙ

& Χρόνια ολόκληρα έχασε ο δημοσιογράφος Δημήτρης Λιμπερόπουλος κυνηγώντας τον Αριστοτέλη Ωνάση, και έχει πράγματι συγκεντρώσει μια πλούσια συλλογή από εμπειρίες και αναμνήσεις, την οποία έχει εκδώσει μόλις προ ημερών με τον μονοσύλλαβο τίτλο «ΩΝΑΣΗΣ».Τουλάχιστον τον  έχει γνωρίσει τον εφοπλιστή από κοντά, όχι σαν κάτι ευφάνταστους συγγραφείς τύπου Αριάννας Στασινοπούλου, που μαγείρεψε ολόκληρη την βιογραφία της Κάλλας με ότι μπαγιάτικα ρέστα βρήκε στα αρχεία των εφημερίδων.

& Ένα μόνο,βασικό λάθος διάβασα στην περικοπή που προβάλλει το εξώφυλλο:

& «...Ο Ωνάσης, εξασκούσε γοητεία που δεν είχε την πηγή της στα φυσικά του χαρίσματα, αλλά στην αίγλη και στην φήμη που είχαν συσσωρεύσει ο πλούτος του,ένα ειδύλλιο και ένας γάμος..»

& Λάθος! Ο Ωνάσης είχε, αντιθέτως, μια φυσική, πηγαία, ανατολίτικη γοητεία. Και το ειδύλλιό του και ο γάμος του, οφείλετο ( και στο πλούτο του βέβαια... )αλλά στην δική του, δυναμική προσωπικότητα, η οποία αρχικώς του χάρισε και την επιτυχία και την φήμη...      Άννα Κόντου ( φευδώνυμο της Ελένης Βλάχου )

                                                                               «Καθημερινή» 3 Μαρτίου 1983

Ένας ρεπόρτερ

για τον Ωνάση

«Ο ΩΝΑΣΗΣ όπως τον γνώρισα», του Δημήτρη Λιμπερόπουλου, κυκλοφορεί αυτές τις ημέρες από τον «Εξάντα» και περιέχει συνεντεύξεις, ρεπορτάζ, 83 φωτογραφίες, αλλά και αναμνήσεις του γνωστου δημοσιογράφου από το αδιάκοπο κυνηγητό του για 16 χρόνια ( 1959 – 1975 ) στον μεγαλοεφοπλιστή και τις διασημότητες που τον περιέβαλλαν.

Στο βιβλίο παρελαύνουν ολόκληρη η οικογένεια Ωνάση, η Mαρία Κάλλας, η Τζάκυ Κέννεντυ και η οικογένειά της, ο Ουίνστων Τσώρτσιλ, ο Πατριάρχης Αθηναγόρας, ο τότε διάδοχος Κωνσταντίνος και η βασιλική οικογένεια, ο Κώστας Γράτσος, η πριγκίπισσα Γκρέης, ο Μπατίστα Mενεγκίνι και όλες οι προσωπικότητες που είχαν φιλία ή αντιδικία με τον άνθρωπο που έγινε θέμα με τον έρωτά του με την Κάλλας και τον γάμο του με την Κέννεντυ. Το βιβλίο βασισμένο στα ρεπορτάζ και στις φωτογραφίες ενός ρεπόρτερ, που ποτέ δεν διαψεύστηκε για τις συνεντεύξεις του, αποτελεί δημοσιογραφικό ντοκουμέντο γνήσιου ρεπορτάζ από πρώτο χέρι κι όχι φανταστικών βιογραφιών του Ωνάση και της Κάλλας, που είδαν παλαιότερα και πρόσφατα το φως στο εξωτερικό και εδώ.

Ο αναγνώστης του βιβλίου θα συναντήσει στις σελίδες του και στις φωτογραφίες του γνωστά πρόσωπα ή εντελώς άγνωστα, που ο μεγαλοεφοπλιστής είχε σχέσεις μαζί τους, τα θαύμαζα ή τα... κουτσομπόλευε σαν μικροαστός αναγνώστης λαικού περιοδικού. Μερικά: Εβίτα Περόν,  Ν.Kαζαντζάκης, Ζωζώ Νταλμάς, Ρόζα Εσκενάζυ, Αλ. Βουγιουκλάκη, Μελίνα Μερκούρη, Μ. Χατζιδάκις κ.ά.

                                                                                 «Καθημερινή» 17 Μαρτίου 1983

προστέθηκε στις: Παρασκευή 10.06.2005

 
 

:: αρχική :: προφίλ :: επικοινωνία :: εικόνες

© Δημήτρης Λιμπερόπουλος :: ...Webmaster