.  » αρχική σελίδα

 :: Επιλέξτε θέμα προς προβολή ::ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΕΣ ενός ρεπόρτερ


Κάθε Πρωτοχρονιά την υποδέχομαι όπως ένας οδοιπόρος που πλησιάζει όλο και πιο κοντά  στο τέλος του ταξιδιού του... Ξεκίνησα βιαστικός, κοντοστεκόμουνα, έπαιρνα μια ανάσα  και ξανά προς το άγνωστο, εκεί που δεν ξέρεις που θα σε χτυπήσει το αστροπελέκι του θανάτου... Ότι θυμάμαι   βρίσκεται στα γραφτά μου, στην ιστοσελίδα μου, στις φωτογραφίες, στο μαγνητόφωνο και στις κασέτες μου. Η  "πρόοδος", η βιασύνη και το άγχος,  δεν μας επιτρέπουν να έχουμε πια αναμνήσεις, αλλά εγώ κοιτάζω συχνά πίσω.

Όπως ο Αγιοβασίλης δεν φέρνει πάντα τα δώρα που ονειρεύονται τα παιδιά, έτσι και οι πολίτες απογοητεύονται από τις Πρωτοχρονιάτικες υποσχέσεις των πολιτικών...

 Κάλαντα  Μεταπολίτευσης 1975 με σχόλιο τη Πρωτοχρονιά του 2011: 35 χρόνια μετά τις χαρές και τα τραγούδια της απελευθέρωσης των δημοκρατικών θεσμών, οι πολιτικοί έχουν υποδουλώσει στα συμφέροντα  και στην απληστία τους τη χώρα... 

Η πρωτοχρονιά του 1975 ήταν η πρώτη μετά  την επταετή δικτατορία και ένα γλέντι στη τηλεόραση με πολιτικούς και καλλιτέχνες  ενδιέφερε το κόσμο. Το σκέφτηκα  την τελευταία στιγμή, αλλά δεν εύρισκα στούντιο εύκαιρο, οπότε ο Αλέκος Αλεξανδράκης μου δίνει   τη λύση: στο σπίτι της Νόνικας, μετά τροφοδοσίας! Η Νόνικα  Γαληνέα δέχεται μετά χαράς και έτσι στο παλατάκι της οικοδέσποινας (που ανέλαβε τα πάντα) κάνουμε τη συγκέντρωση, με   συνεργάτη το  Χρήστο Οικονόμου, τον καμέραμαν Γιώργο Αντωνάκη,  βοηθό το γιό του  Δημήτρη  και τον ηχολήπτη Γιάννη Φίσερ. Ο τρίτος συνεργάτης της εκπομπής <<Ελληνική ζωή>> Νάσος Αθανασίου, κάνει ένα μικρό πέρασμα, γιατί νομίζω ήταν φαντάρος. Τέτοιο γλέντι τόσων διασημοτήτων μαζί δεν είχε γίνει ως τότε στην ασπρόμαυρη τηλεόραση. Οι καλεσμένοι πατείς  με  πατώ σε. Από Γιάννη Χαραλαμπόπουλο, Μελίνα και Άννα Συνοδινού, ως Νίκο Ζαχαρίου και Κώστα Χατζηχρήστο... 

Από ότι θυμάμαι εκείνο το βράδι γλέντησαν και τραγούδησαν, αλλά έδωσαν και συνεντεύξεις οι: Γιάννης Χαραλαμπόπουλος, Γ. Μαγκάκης,  Μπάμπης Δρακόπουλος, Τάκης Λαμπρίας, Νίκος Αναγνωστόπουλος, Άννα Συνοδινού, Μελίνα Μερκούρη, Ζιλ Ντασέν, Νίκος Ζαχαρίου, Κική Μορφωνιού, Αλέκος Αλεξανδράκης, Νόνικα Γαληνέα, Αντρέας Φιλιππίδης, Λιλή Παπαγιάννη, Δέσπω Διαμαντίδου, Κ. Χατζηχρήστος, Κ. Ρηγόπουλος, Κ. Βουτσάς κ.ά.

Νίκος Ζαχαρίου της Σκάλας του Μιλάνου και Κική Μορφονιού της Λυρικής, έτοιμοι να ψάλλουν, μαζί με τους άλλους  καλεσμένους, τα κάλαντα.

Σύντομες  συνεντεύξεις από τους Γιάννη Χαραλαμπόπουλο, Μελίνα, Ζιλ Ντασέν, Αννα Συνοδινού, Τάκη Λαμπρία και την οικοδέσποινα Νόνικα Γαληνέα.

Μελίνα Μερκούρη και Κική Μορφονιού τραγουδούν με τις κιθάρες των Μοστέλου – Δημητσάνου, ενώ ο ρεπόρτερ πλέει σε πελάγη ευτυχίας.

 

 Ακούω τον Κώστα Χατζηχρήστο να λέει στον οπερατέρ Γιώργο Αντωνάκη: Τί θέλω εγώ ένας βλάχος με τους παπιγιονάκηδες...

Savalas6

ΠΑΝΩ:Κάποια πρωτοχρονιά (δεκαετία 70) με το ζεύγος Τέλη Σαβάλα, τη Ρίκα Διαλυνά, τον Κώστα Χαριτάκη, την Σάσα Ντάριο.

ΔΙΠΛΑ: Αν θυμάμαι καλά, πρωτοχρονιά σε ρεμπετάδικο, με τον αετό της ζειμπεκιάς Θόδωρο Ρουμπάνη, τη γυναίκα του Σάρα Τσόρτσιλ (ένθετη φωτο)  και τον ρεπόρτερ στο βάθος.

Roub

 

Τη χριστουγεννιάτικη  τηλεοπτική εκπομπή μου "Αθώος ή ένοχος", την αφιερώνω στον πρώην παγκόσμιο πρωτοπυγμάχο Αντώνη Χριστοφορίδη. Τον τιμούν ο ολυμπιονίκης της άρσης βαρών Χρήστος Ιακώβου, ο πρωταθλητής του στίβου και του μπάσκετ Άρης Ρουμπάνης, ο ολυμιονίκης αδελφός του Γιώργος ( ανάμεσά τους εγώ ) ο θριαμβευτής του μαραθωνίου της Βοστόνης Στέλιος Κυριακίδης, ο ολυμπιονίκης της ιστιοπλοίας Γ. Ζαίμης . ο φίλαθλος γιατρός Παπακώστας. Δεξιά, ο σκηνοθέτης της εκπομπής Σταμάτης Χονδρογιάννης.

 

 metrNY3 metr3   

έκανα Πρωτοχρονιά  και  ως  επί  των  δημοσίων  σχέσεων  σε νυχτερινό κέντρο του Μανχάταν... στη  φωτο με τον τραγουδιστή μπουζουκτσή  Μίμη Παππά και την  καλή φίλη Μαρία Π.  στην άλλη, με μιά πελάτισσα, την Τζιν Δεληπέτρος και τον κοσμικογράφο της ομογένειας Βαλ.  

 

Delapatri1959Τις  πιό  λογικές  πρωτοχρονιάτικες  δηλώσεις,
 μου  τις  είχε  κάνει  ένας  τρελός  στο  Δαφνί.  Ο  Αρμάνδος  Δελαπατρίδης,
  που  με  ευχαρίστησε  που  τον  θυμήθηκα,  ενώ  οι  πάντες  τον  είχαν  ξεχάσει. 

   

 


προστέθηκε στις: Δευτέρα 24.12.2007

 
 

:: αρχική :: προφίλ :: επικοινωνία :: εικόνες

© Δημήτρης Λιμπερόπουλος :: ...Webmaster