.  » αρχική σελίδα

 :: Επιλέξτε θέμα προς προβολή ::πέθαναν σαν σκυλιά


μηδένα  προ του  τέλους...

Πετούσαν σαν σταυραετοί σε βουνοκορυφές, έβγαζαν βρυχηθμούς σαν λιοντάρια κυρίαρχα  της ζούγκλας, πέθαναν όμως σαν ανήμπορα σκυλιά ... Για 23 χρόνια ο Τσάρος Νικόλαος, για 12 ο Χίτλερ, για 24 ο Τσαουσέσκο και ο Σαντάμ και για 42 ο Καντάφι, έζησαν στην απόλυτη έπαρση της εξουσίας τους πριν αφήσουν τη τελευταία τους πνοή σαν ανυπεράσπιστα ζωύφια... Το ίδιο και ο Μπιν Λάντεν που πάνω από 10 χρόνια αποφάσιζε ποιούς θα στείλει στον άλλο κόσμο...  

Ο Νικόλαος Ρομανόφ  υπήρξε ο τελευταίος αυτοκράτορας της Ρωσίας. Κυβέρνησε romanofαπό το 1894  ως την αναγκαστική παραίτησή του από τον θρόνο το 1917. Αποδείχθηκε ανίκανος να διαχειριστεί μια χώρα που βρισκόταν σε  οικονομική εξαθλίωση του λαού και σε πολιτική αναταραχή. Η περίοδος της διακυβέρνησης του τελείωσε με την έναρξη της μπολσεβικικής επανάστασης  το 1917 που τον υποχρέωσε σε παραίτηση, αλλά και τον δολοφόνησε  μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της αυτοκρατορικής οικογένειας.

hitlerΟ Αδόλφος Χίτλερ  υπήρξε εκλεγμένος καγκελάριος της Γερμανίας από το 1933 ως δικτάτορας το 1945. Δημιούργησε το Ναζισμό και τον Β΄παγκόσμιο πόλεμο, τη γενοκτονία των Εβραίων,  αιματοκύλησε την ανθρωπότητα με εκατομμύρια νεκρούς. Αυτοκτόνησε με τη σύζυγό του στα υπόγεια της καγκελαρίας του Βερολίνου τον Απρίλιο του 1945.   

Ο Νικολάε Τσαουσέσκο  από το 1965 ήταν ηγέτης της  Κομμουνιστικής Ρουμανίας χρησιμοποιόντας  σταλινικά πρώτυπα και την   οδήγησε σε οικονομική εξαθλίωση, tsaouseskoαλλά  η  Ευρωπαική κοινότητα  υπέγραψε συμφωνίες μαζί της. Το 1989 σε ξέσπασμα του λαού συνελήφθη από την ίδια του την αστυνομία, παραδόθηκε στο στρατό, πέρασε σε δίκη με πολλές κατηγορίες, όπως του παράνομου πλουτισμού και της γενοκτονίας,  καταδικάστηκε μαζί με τη σύζυγό του  σε θάνατο και εκτελέστηκαν την ημέρα των Χριστουγέννων.

Ο Σαντάμ Χουσεΐν  καταλαμβάνει  το 1979 την  εξουσία στο sadamΙράκ και  γίνεται απόλυτος κυρίαρχος, με την παρασκηνιακή  υποστήριξη των ΗΠΑ, που αδιαφορούν για θηριωδίες του και εκτελέσεις. Αλλά όταν το 1990 επιτίθεται  στο Κουβέιτ,  ακολουθεί η « Καταιγίδα της Ερήμου». Η τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου  δίνει την ευκαιρία  στις  ΗΠΑ  για νέα εισβολή... Τον Δεκέμβριο του 2003  ο Σαντάμ συλλαμβάνεται, φυλακίζεται, τον Νοέμβριο του 2006 καταδικάζεται σε θάνατο και  στις 30 Δεκεμβρίου εκτελείται δια απαγχονισμού.  

Ο Μαουμάρ Καντάφι  ως νεαρός αξιωματικός του στρατού οργανώνει  το 1969 κίνημα κατά του βασιλιά Ινρίντ και καταλαμβάνει την εξουσία στη Λιβύη. Την εδρεώνει kantafiμε εκτελέσεις και απαγχονισμούς στις πλατείες, πράκτορές του ανατινάζουν  ξένα επιβατηγά αεροπλάνα εν πτήσει, ο παρανοικός δικτάτορας γίνεται παγκόσμιος κίνδυνος για χρόνια... Με πρωτοβουλία του ο πρωθυπουργός  της Ελλάδας Ανδρέας Παπανδρέου τον φέρνει σε επαφή στην Ελούντα με τον πρωθυπουργό της Γαλλίας Μιτεράν και  σταδιακά αποκαθίστανται οι σχέσεις του με τις Δυτικές χώρες.  Το 2007  ο Λίβυος ηγέτης επισκέπτεται  για πρώτη φορά επίσημα τη Γαλλία και το 2009 εκλέγεται πρόεδρος των χωρών της Αφρικανικής Ένωσης. Ένα χρόνο μετά οι ΗΠΑ και οι ευρωπαίοι ηγέτες, που έβγαζαν φωτογραφίες μαζί του, στρέφονται εναντίον του, βομβαρδίζουν τη Λιβύη και πρόσφατα ο Καντάφι λιντσάρεται απο συμπατριώτες του... 

Ο Οσάμα Μπιν Λάντεν γεννήθηκε στο Ριάντ  από πλούσια οικογένεια, που είχε δεσμούς με τον βασιλικό οίκο της Σαουδικής Αραβίας. Σπούδασε Διοίκηση ladenΕπιχειρήσεων και Οικονομικά  και  δημιούργησε μεγάλη κατασκευαστική εταιρεία  αποκομίζοντας τεράστιο πλούτο. Κατά τον Ρωσοαφγανικό πόλεμο γίνεται ο μεγαλύτερος  σύμμαχος των αμερικανικών συμφερόντων και  μεταβαίνει  στο Αφγανιστάν όπου οργανώνει  θύλακες αντίστασης  κατά των Ρώσων.  Μετά την αποχώρηση όμως των τελευταίων και την είσοδο  στη χώρα αμερικανονατοικών   δυνάμεων που   δημιουργούν  στρατιωτικές βάσεις και  αναλαμβάνουν κατ΄αποκλειστικότητα την κατασκευή  μεγάλων κρατικών  έργων, όλα αλλάζουν... Ο Μπιν Λάντεν στρέφεται  εναντίον των ΗΠΑ και  εμφανίζεται  ως αρχηγός της ισλαμιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης Αλ Κάιντα, που ανατίναξε και του Διδύμους πύργους του Μανχάταν... Γίνεται  ο υπ' αριθμόν 1 καταζητούμενος από τις ΗΠΑ  ανά τον κόσμο και  φονεύεται  στις 2 Μαΐου 2011, κατόπιν αιφνίδιας επέμβασης Αμερικανικών κομάντος  σε έπαυλη που διέμενε στην πόλη Αμποταμπάντ  βόρεια τουΠακιστάν.  

Τσάρος Νικόλαος   -   Αδόλφος Χίτλερ

sandam fini  kantafi finiladen fini

Σαντάμ Χουσείν  -  Μαουάρ Καντάφι  -  Οσάμα Μπιν Λάντεν

 


προστέθηκε στις: Παρασκευή 03.02.2017

 
 

:: αρχική :: προφίλ :: επικοινωνία :: εικόνες

© Δημήτρης Λιμπερόπουλος :: ...Webmaster