.  » αρχική σελίδα

 :: Επιλέξτε θέμα προς προβολή ::οι ΕΛΛΗΝΕΣ της CIA


Η greek mafia της CIA

κυριαρχεί στην Αμερική

Τζορτζ Τένετ     Τομ-Θωμάς Καραμεσίνης      Τζον Νεγρεπόντε

Οι αρχηγοί και οι εγκέφαλοι των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ παλαιότερα  ήσαν  συνήθως ελληνικής καταγωγής. Καταλαβαίνω ότι τέτοιες ώρες τέτοια θέματα δεν ταιριάζουν στα προβλήματά μας, αλλά  ας  ξεφύγουμε  αναλογιζόμενοι, πως είναι δυνατόν οι Έλληνες να επιπλέουν παντού (έστω και ως πράκτορες της CIA) και να πνίγονται σε μιά σταλιά νερό στην ίδια τους τη χώρα...

Διάσημοι πράκτορες της CIA οι αποκαλούμενοι και greek mafia από την εποχή του ψυχρού πολέμου, ήσαν

1. ο Θωμάς Καραμεσίνης, ο μέγας δάσκαλος της μεγάλης σχολής των πρακτόρων της CIA...
2. Το 2005  οι ΗΠΑ δημιούργησαν την  NIS (National Intelligence Service) που συμπεριελάμβανε τις 17 μυστικές νευραλγικές κυβερνητικές υπηρεσίες, των οποίων την γενική διεύθυνση ανέλαβε ο πρώην πρέσβης Τζον Νεγρεπόντε, απόγονος της μεγάλης βυζαντινής ελληνικής οικογένειας των Νεγρεπόντηδων.
3. Ανάμεσά τους ήταν και η CIA, στην οποία ένας άλλος Έλληνας, ο Τζορτζ Τένετ ( Τενέτης ) υπήρξε  διευθυντής   της  1997-2004.   

Ο Τένετ και ο  Νεγκροπόντε ήταν οι συνεχιστές μιας παλιάς ομάδας Ελλήνων κατασκόπων και πρακτόρων  της CIA, που ηγέτης τους ήταν από το 1950 ως το  1978 ο Τομ (Θωμάς) Καραμεσίνης, μια από τις σημαντικότερες προσωπικότητες του «αθέατου» κόσμου, του Ψυχρού Πολέμου. Οι Ελληνες της CIA αποτελούσαν τη μεγαλύτερη εθνική ομάδα, μετά τους Αγγλοσάξονες και τους χαρακτήριζαν οι κυριακάτικες συγκεντρώσεις τους στην Ορθόδοξη εκκλησία της Αγίας Σοφίας στην Ουάσιγκτον. Οι συνάδελφοί τους αποκαλούσαν αυτή τη συμπαγή ομάδα  «greek mafia». Η στρατολόγησή τους γινόταν από τον  Καραμεσίνη, με τους περισσότερους να καλύπτονται επιμελέστατα τα ίχνη τους. Οι Έλληνες επιχειρησιακοί πράκτορες της CIA ήταν άγνωστοι στον περισσότερο κόσμο και σχεδόν κανείς δεν είχε πληροφορίες για την ύπαρξη τους. 

Ο Τομ Καραμεσίνης (1917-1978) ντεντέκτιβ στη Νέα Υόρκη υπηρέτησε στον Β΄παγκόσμιο πόλεμο στον αμερικανικό στρατό και έπεσε με αλεξίπτωτο   στα βουνά της κατεχόμενης Ελλάδα, ως σύνδεσμος εθνικών αντιστασιακών ομάδων.  Το 1947 στήνει το πρώτο σταθμό της CIA στην Αθήνα, που γίνεται σε λίγα χρόνια  ο τρίτος πολυπληθέστερος στον κόσμο. Ο Καραμεσίνης συνέβαλε αποφασιστικά στην ίδρυση (Μάιος 1953) της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Ελλάδος. Τέλη του 1953, μετατέθηκε στις ΗΠΑ και μετά ως σταθμάρχης στη Ρώμη, εμπνευστής πολλών σχεδίων την εποχή του ψυχρού πολέμου, με τον κωδικό  «stay behind».  Επέστρεψε το 1963 στο Λάνγκλεϊ και συμμετείχε στον «προγραμματισμό» της CIA, με σκοπό την παρακολούθηση ξένων ηγετών επικινδύνων για τις  ΗΠΑ. Άμεσος συνεργάτης του Καραμεσίνη στο κυνήγι του Τσε ήταν ο επίσης  ελληνοαμερικανός πράκτορας Νίκολας Λεοντίρις, που υπηρέτησε στη Λα Παζ (1964-1967) και ήταν υπεύθυνος παρακολούθησης και υποκλοπών. .

προστέθηκε στις: Δευτέρα 03.11.2014

 
 

:: αρχική :: προφίλ :: επικοινωνία :: εικόνες

© Δημήτρης Λιμπερόπουλος :: ...Webmaster