.  » αρχική σελίδα

 :: Επιλέξτε θέμα προς προβολή ::και η Γη γεννήθηκε για να πεθάνει...

σε ένα κόσμο που γεννήθηκε για να πεθάνει, η φθορά των αξιών είναι αναπόφευκτη... 

 

Ένας άντρας, μιά γυναίκα, ψήγμα από το βιβλίο  << Πεθαίνουν και οι αθάνατοι>> στο  λυκαυγές της ανθρωπότητας...

Ένα παιδί έχει το χάρισμα να ονειρεύεται τις προηγούμενες ζωές του, από την εποχή των ανθρώπων των σπηλαίων, των διαστημικών διαδρόμων  στις  Άνδεις, των φαραώ του Νείλου, την χρυσή εποχή των Αθηνών, ως τα σήμερα...Το εναγώνιο ερώτημα του διαχρονικού ήρωα είναι, άν σε κάθε ζωή του μετενσαρκώνεται και η ίδια γυναίκα που τον οδηγεί στη καταστροφή και στο θάνατο... Και μετά τα όνειρα εφιάλτες από το λυκαυγές ως τα σήμερα, το λυκόφως του πλανήτη Γη και η επική προσπάθεια του ανθρώπου πρόσφυγα να βρει σωτηρία  στο Διάστημα...

Έγραψαν και είπαν για το Πεθαίνουν και οι αθάνατοι ( εκδόσεις Πατάκη ) :

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ :« Δεν συμβαίνει συχνά το θέμα ενός βιβλίου να συντρέχει με την πραγματικότητα, ούτε η μυθοπλασία να πλησιάζει τόσο κοντά τα δυσάρεστα γεγονότα που ζούμε τις τελευταίες εβδομάδες στις ΗΠΑ »    ( το βιβλίο γράφτηκε  και κυκλοφόρησε πριν την 11η Σεπτεμβρίου 2001 και ο Θεόδωρος Πάγκαλος το προλόγισε ως προφητικό  της τρομοκρατικής ενέργειας )

ΕΘΝΟΣ :« Μυθιστόρημα – πορεία ιστορική, ανθρωπολογική, κοινωνιολογική του ανθρώπινου είδους, από το λυκαυγές ως το λυκόφως του »

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ :« Μυθιστόρημα με συναρπαστική φαντασία και πλοκή, γλαφυρή γραφή και απρόβλεπτες καταστάσεις »

ΑΘΗΝΑ 9,84 :« Εάν αυτό το μυθιστόρημα είχε εκδοθεί στις ΗΠΑ και στη Σουηδία, ο συγγραφέας του θα φυλακιζόταν ως ηθικός αυτουργός των διαδηλώσεων στο Σιάτλ και στο Γκέτεμποργκ »

FLASH.gr :« Μυθιστόρημα ενδιαφέρον, προκλητικό αλλά και απρόβλεπτο, όπου αναμειγνύονται  αρμονικά το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον. Από τις εικόνες της παιδικής ηλικίας του συγγραφέα, στην μετενσάρκωση και στην παγκοσμιοποίηση »

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΓΚΑΛΟΣ :« Αν και δεν παρουσιάζω λογοτεχνικά βιβλία, όταν το διάβασα παγιδεύτηκα. Είναι ένα σύγχρονο βιβλίο, αναρχικό – πολυεπίπεδο, έντονα αυτοβιογραφικό και γραμμένο με πάθος. Είναι ένα προφητικό βιβλίο »

ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΜΑΝΩΛΑΚΟΣ ( πρόεδρος της Ενώσεως Συντακτών ) :« Συγκινήθηκα διαβάζοντας αυτό το βιβλίο, που είναι ενός δημοσιογράφου που βίωσε καταστάσεις και στοχάζεται το μέλλον »

προστέθηκε στις: Κυριακή 06.11.2005

 
 

:: αρχική :: προφίλ :: επικοινωνία :: εικόνες

© Δημήτρης Λιμπερόπουλος :: ...Webmaster